-

Vet inte hur mycket tid/lust jag kommer ha att skriva här, men när jag har gott om båda så kommer det komma något inlägg :)


weheartit.com

1:a advent och snö

Hade tänkt skrivit här igår kväll, men sen så blev det inte så.  Och nu ska jag lägga mig så får väll se när det blir nästa gång :) Kan ju i alla fall sammanfatta lite kort vad jag har gjort igår och idag :) Igår träffade jag Johanna och då blev det mycket skratt haha :) Och idag hade vi roliga samarbetsövningar på assträffen och sedan blev det pizzaätande med Jonte och Fredrik för att sedan stå på julskyltningen :) Har alltså haft fullt upp hela dagen idag, men det har ändå varit kul, som tur är ;)

Och just det, det ligger just nu en massa snö på marken ute =väldigt härligt! :)

can't stop thinking of if that will happen

Vet att jag inte har skrivit på ett par dagar, men har inte haft någon lust och har det fortfarande inte så får se när jag skriver igen. Blir förhoppningsvis i helgen i alla fall :)


första dagen på praktiken - check

Har som sagt haft min första praktikdag på ett konditori inne i stan. Gick bra, fick göra en hel del saker och så ;) Ni som går i min klass och läser det här får ju gärna kommentera och skriva hur ni hade det haha :)

I alla fall så var jag hemma vid halv 3 och sedan dess har jag rensat i min garderob där jag inte har några kläder utan en massa grejer istället och så har jag även gjort om lite på mitt rum :)

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan vänta på att mormor och morfar ska komma, blir att sova hos dem inatt (;


Tyskland, Dag 6

Tidigt på morgonen blev det avfärd till Rheinsberg som låg lite utanför Berlin. Bussresan tog hela dagen så därför blev det inte så mycket bilder tagna ;) Här stannade vi i 3 nätter, alltså resten av resan. Hotellet vi sov på drivs av en skola och var det bästa på hela resan, hade väldigt bra rum och det fanns även en spaanläggning :)


På vägen till Rheinsberg stannade vi där våran kung blev skjuten och där fanns det en skylt på en svenska ;) Tror även att de pratade svenska inne butiken där, eller vet inte om det var någon butik men det var ett litet hus i alla fall ;)

Mitt och Malins hotellrum.

Middag på hotellet

Vickan, Jakob och Sakarias at the dinner

Maten, var någon bufé har jag för mig

Tyskland, Dag 5

Har inte haft lust att fortsätta skriva på den här, så nu får resten av resan berättande i mest bilder ;) Och den här dagen var vi i Bernkastel-Kues där vi stannade i två nätter. Och den här dagen tittade vi på en väldigt stor vinodling och gick på vinprovning :)








En rätt som var ganska typisk tysk tror jag. Var nog en husmanskost eller något ;) Är kassler och surkålmos. Var inte så jätte gott, men det gick ju att äta i alla fall :)

Magge och Felicia (;

På vinprovningen

Vinkällare

Promenad bland vinrankorna





Amanda

Sakarias

:)

Kände aldrig för att skriva igår, så skriver om gårdagen idag istället :)

Dagen började med uppsatsdelen i nationella i engelska. Gick väl bra, tror jag :) Sedan hade vi lite andra lektioner och när klockan slog 16 var det äntligen slut på skoldagen :) Gick då till biblioteket och lämnade tillbaka en bok och lånade om en annan. Sedan blev det att skynda sig hem och fixa det sista innan det var dags att sätta sig på tåget :)

Alla tågen som jag åkte med igår var alla i tid, så det var skönt :) Fast tågresan kändes väldigt, väldigt lång.. Men på perrongen i Sala började jag i alla fall prata lite med 2 roliga killar från Kalmar, som tyckte att Borlänge och Falun var enormt långt upp i landet haha :D De var också förvånade över att det inte var någon snö här (;

Idag då, åkte iväg och shoppade med mamma och pappa imorse och det tog hela dagen :O Hittade i alla fall en hel del som en ny vinterjacka, två par skor, några tröjor, två mössor och en bh :) Var säkert något mer också haha :) Kändes lite konstigt att de spelade julmusik inne på ikea och elgiganten redan nu :O Fast nästa helg är det ju första advent och sen går det väll ganska snabbt tills det är jul :)


adsvjklghf

jäkla skit!!! jsohwothw4othwo4thwotjwoiökö

nice

Känns skönt att jag aldrig i hela mitt liv kommer att ha samhäll mer! :) Eftersom nästa vecka går vi på praktik i 4 veckor framåt, så däför har vi redan läst klart kursen nu :) Tror nog inte heller att jag kommer läsa samhäll om jag ska plugga vidare senare ;)

Har även haft min sista lektion i svenska A, så nästa termin blir det svenska B ;) Och det är ganska troligt att mitt slutbetyg blir mvg. Blev ganska förvånad när min svenskalärare sa att mitt reseraportage från Tyskland skulle med några få ändringar kunna vara med i en tidning, men blev såklart också glad över det :)

Här får ni en fin bild som är på whiteboarden i sal 13 på min skola :) Tror att min samhällslärare har ritat de två gubbarna åt höger, Johan har ritat det åt höger och sedan har Amanda ritat hamburgaren haha :)

happy!

Sitter i soffan med några tända ljus för att försöka få upp värmen i lägenheten lite. Måste verkligen komma ihåg att ringa vaktmästaren imorgon! Nu låter det som att jag har det jätte kallt, men så kallt är det inte (;

Efter skolan idag hade jag, Munk och Louise möte med våran rådgivare för vårat UF-företag. Amanda är också med, men åkte hem tidigare p.g.a. att hon inte mådde nå bra. Mötet gick bra, han var trevlig och hjälpsam :) Var lite läskigt innan eftersom vi bara hade träffat honom en gång förut och kom typ inte ihåg hur han var då (;

Nu ska jag lägga mig och läsa, så att jag förhoppningsvis hinner läsa ut boken innan fredag då jag ska hem och skulle vilja lämna tillbaka den innnan (; Är också väldigt trött, så ska bli skönt att lägga sig tidigt :)


-

Har hunnit med en hel del sedan jag kom till lägenheten. Var först helt slut men bestämde mig ändå för att ta en lång promenad och efter det fick jag väldigt mycket energi, så har städat hela lägenheten :) Nu ska jag lägga mig och läsa körkortsteori och till det teoretiska idrottsprovet imorgon :)


-

Sitter just nu på tåget och har ingenting att göra, så här får ni några bilder från we♥it Som är en väldigt fin sida som det är väldigt lätt att fastna på (;













snow (;

Denna dag började ju bra, jag tappade nämligen min macka, uppochner! (; Kul, kul. Men har ändå en känsla av att tågen kommer vara i tid idag, så det är ju bra :) Kanske är det för att dom har varit det på sista tiden :)

Verkar som att det har snöat på massa ställen i närheten här också!!! :) Det är ju väldigt, väldigt bra för nu vill jag ha vintern :) Hoppas bara inte tågen blir sena p.g.a. av det, men kan ju inte ha snöat så mycket för tror inte den låg kvar på marken :/

Det här inlägget blev lite konstigt, men det får ni nöja er med :)


12 november

Gick upp klockan 8 imorse för att vara på möte inne i stan vid 9.30-15. Hade träff med konfirmanderna, vi lekte lite lekar och pratade. Var väll sådär, kände att jag inte riktigt är 100% frisk ännu, men orkar ändå vara uppe en hel dag, måste bara ta det lite lugnt ibland.

Sedan jag kom hem vid 4 har jag pluggat i stort sett hela tiden! :O Men har fått undan en hel del, så det är riktigt skönt :D

Imorgon förmiddag blir det att åka tillbaks till lägenheten, så ska nog lägga mig snart. Har faktiskt börjat lagt mig ganska tidigt nu på sistone, fast det är mest för att jag varit så slut och känt att jag har behövt sova. Men det är väldigt skönt att lägga sig tidigt, så kommer ju fortsätta med det (; Vid praktiken kommer jag ju få lov att lägga mig extra tidigt eftersom jag säkert kommer börja 4 på morgonen vissa dagar :O För att få 8 timmars sömn då måste man ju somna vid 7 :O Godnatt :)




fredagsmys med natalie

Har tittat på film med Natalie och ätit fruktsallad :D


pluggar..

Är hemma från skolan idag, som jag också var igår. Inte alls kul att vara sjuk, men nu är jag i alla fall hos min mor och far. Hade lite beslutsångest om jag skulle åka hem eller inte, men kände på en gång när jag klev av tåget och in i våran bil att jag hade gjort rätt val (; Lite tråkigt bara om jag inte kommer kunna träffa någon i helgen, men kommer ju hit om en vecka igen så gör inte så jätte mycket (;

Var lite kul igår när jag satt på Västerås centralstation och väntade på tåget för då kom det 3 poliser som de filmade. Och de spelar ju in programmet 112 - på liv och död i västerås, så kan hända att jag blir med en kort stund på ett avsnitt för de filmade mot mig haha :D Tyckte även en av poliserna liknande en från det där programmet, så det var säkert det de spelade in. För vad skulle det annars kunna vara? (;

ännu en lista..

- Är du bortskämd?
DU HAR..
[x] mamma
[x] pappa
[x]bror
[x] syster
[] brorson
[] systerdotter
[x] mobiltelefon
[x] eget badrum
[x] eget rum
[] swimmingpool
[] hot tub
[] gästrum
[x] dator
[x] TV
TOTAL: 9

[x] säng större än normalt
[x] mer än 4 par skor
[x] solglasögon
[x] klocka
[x] mp3spelare/ipod
[x] en fungerande PS2
[x] nintendo wii
[] Xbox som funkar
[] nitendo 64 som INTE funkar
[x] gamboy/advance
[] gamecube
[] nitendo ds
TOTAL: 8

[] pokerbord
[] basketkorg
[] hockeyspel
[] biljardbord
[] pingisbord
TOTAL: 0

[x] nattduksbord
[x] stereo på rummet
[] Cd-spelare
TOTAL: 2

[x] har dyr parfym
[x] Msn
[x] Kamera/videokamera
[x] telefon
TOTAL: 4

[x] Scooter, 4hjuling, moppe
[x] Gitarr/trummor/keyboard
[] Något annat instrument
[x] varit på en kryssning
[x] rest utomlands
[] haft en personlig tränare
[/] dyra smycken
[x] träffat en kändis
TOTAL: 5½

[x] plattång/locktång
[x] rest i Europa
[] varit på hawaii
[] varit i Asien
[] varit i USA
[] varit i Australien
TOTAL: 2

[x] föräldrar har bil
[x] husbil/vagn
[ ] jag har en bil
TOTAL: 2

[x] hemmagjord mat nästan varje dag
[] suttit i en limmo
[] suttit i en helikopter
[] äger en videokamera
[x] egen laptop
[x] egen dator
TOTAL: 3

TOTALT: 35½

1-5 = inte bortskämd!
5-10=Ganska bortskämd!
10-20= BORTSKÄMD!
20-25= RIKTIGT BORTSKÄMD!
25-30= ALLDELES FÖR BORTSKÄMD! OOOPS

Fast så bortskämd är jag faktiskt inte, kanske lite men inte mycket!

sjuk..

Har feber och börjar bli förkyld, skit kul.. Jag som väldigt gärna skulle vilja gå till skolan imorgon för vi har bageri och där håller vi på att repetera lite grejer inför prakitken. Känns som att det skulle vara bra att vara med på. Måste också plugga en massa, men det har jag ju ingen ork till :/


lista

Gör en lista för att fördiva lite tid på den här jobbiga torsdagskvällen

1. Hur gammal är du om fem år? 22 år
2. Vem var den sista du träffade? Mike och Erik, eller jag hejade bara på dem, typ (;
3. Hur lång är du? 167,5 tror jag haha :D 
4. Vilken var den senaste film du sett? Inte en aning, kollar typ aldrig på film
5. Vem ringde du senast? Mamma
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Till Johanna: Jag med :) pussochkramskumbanan :) <3
7. Var är dagens planer? Duscha och sova
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Olika beroende på situation, men smsar nog mest
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Sambos
10. När såg du senast din mamma? söndags kväll
11. Vilken ögonfärg har du? blåa
12. När vaknade du idag? 6.50
13. Har du någon gång hittat en katt? tror inte det
14. Vilken är din favoritplats? -
15. Vilken plats föredrar du minst? Hmm.. med rätt sällskap blir alla ställen roliga <- behåller det som den innan mig skrev
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? I en stad ganska nära min hemstad, och med ganska nära menar jag inte en halvtimme med bil ifrån, utan kanske 2 ½ timme högst (;
17. Vad skrämde dig som barn? -
18. Vem fick dig att skratta senast? mamma eller pappa
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Ja, eller alla kan väll äga en sådan
20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar
21. Sover du med eller utan kläder på dig? t-shirt
22. Hur många kuddar har du i sängen? Två
23. Hur många landskap har du bott i? två
24. Har du någon gång spytt på fyllan? nej
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? inomhus: strumpor, ute på sommaren: barfota, ute på våren/hösten/vintern: skor (;
26. Är du social? för det mesta, men beror lite på vilka människor jag är med och vilket humör jag är på
27. Vilken är din favoritglass? vaniljglass med jordgubbsrippel kanske
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Spara, slösa, skänka
29. Tycker du om Kinamat? ja!
30. Tycker du om kaffe? nej
31. Vad dricker du till frukost? inget
32. Sover du på någon särskild sida? nej
33. Kan du spela poker? ja, någorlunda :)
34. Tycker du om att mysa? Ja, finns det någon som inte gör det? Eller det är väll såklart det finns (;
35. Är du en beroendemänniska? Nej
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? ja, eller känner väll dem inte så jätte bra
37. Vill du ha barn? Ja, men inte just nu (;
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska och lite spanska, fast har glömt bort det mesta av den :/
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej :)
40. Föredrar du havet eller en pool? pool, I think
41. Vad spenderar du helst pengar på? Kläder, eller helst skulle jag vilja spendera pengar på välgörenhet
42. Äger du dyra smycken? det beror på vad som anses dyrt, men jag skulle säga ja
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? vatten om det gills, annars nudlar (;
45. Vem är den roligaste människan du känner? -
46. Välj ett ärr på din kropp? ett väldigt långt upp på låret som jag fick när jag var väldigt klantig och ramlade med cyklen i våras, vet typ inte om jag har några andra ärr men det måste jag ju ha (;
47. Vad har du för ringsignal? volbeat - still counting
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? vet inte
49. Flirtar du mycket? tror vissa tycker det, men jag gör inte det med mening
50. Vart togs din profilbild för din blogg? i mitt rum
51. Kan du byta olja på bilen? Nej, kan inget om bilar typ (;
52. Har du fått fortkörningsböter? nej
53. Vilken var den senaste bok du läste? håller på att läsa Konsten att läsa tankar
54. Läser du dagstidningen? när jag är hemma hos mamma och pappa, så ja
55. Prenumererar du på någon veckotidning? frida, om det gills som veckotidning
56. Dansar du i bilen? Nej
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? den vi lyssnade på i bageriet
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? vet inte
59. När var du i kyrkan senast? kommer inte ihåg, men var i ett kapell i söndags
60. Vilka personer utmanar du? de som vill (;

pluggpluggplugg

Kom hem från skolan för 1½ timme sedan eftersom jag jobbar hemma på bilden, väldigt skönt :) Funderar på om jag ska gå på ett pass på Korpen lite senare ikväll för jag har inte alls lust att gå ut och springa. Men känns ändå tråkigt att gå upp dit själv och har ingen jag kan ta med mig heller :/ Aja, får se hur det blir nu ska jag i alla fall få bort lite plugg!


Jag och Amanda satt inte alls nära varandra på samhällen haha :)

tired

Har varit uppe sedan fyra imorse p.g.a. att jag inte kunde åka ner till lägenheten igår för alla tåg var slutsålda, så då åkte jag ner imorse och för att jag skulle hinna till skolan var jag tvungen att åka så tidigt. Har därför varit galet trött hela dagen så nu tänker jag gå och lägga mig :) Ha de bra!


:)

Kom hem från ett väldigt roligt läger idag :) Och imorgon blir det back to school, känns inte direkt lockande :/ Men det blir nog bra, går ju bara i skolan i två veckor nu för sedan blir det nämligen praktik :) Är lite nervös inför den, tänk om det inte alls går bra eller något :/ Men man får väll hoppas på det bästa :)

Här får ni ett två bilder från lägret, berättar kanske mer om det imorgon :)


haha, de härliga ledarna körde en teater, utan manus :)

Någon lek (;


läääääääger

Hej, nu drag jag på läger, hörs senare! ha det bra för det kommer jag ha! :D


Här får ni en bild på mig och Cizzi när vi var på det här lägret 2009 :D

bilder från igår


Söta Alfons :)

Fikadags med Natalie, Alfons och Cisci :) Blev..

..nybakta bullar och saft :)

Tyskland, Dag 4

Dagen började med att vi åkte till något ställe där de spelade gladiatorspel förr i tiden. Var inte så jätte intressant. Var bara en stor rund plats med massa små rum längs kanterna. Men man fattar ju inte riktigt hur det har varit där förut (;

Efter det rullade vi vidare till Trier, tror jag i alla fall. Där fick vi fri tid på stan, men eftersom det var söndag var det nästan inget öppet. Blev att jag och några till drog till donken och käkade glass :) Vi försökte även hitta en bankomat för några skulle ta ut pengar, men det var bara en som hade det rätta kortet som funkade i dom vi hittade (;

Sedan blev det Bernkastel, där vi bodde uppe på ett berg. Var ganska jobbigt att gå upp dit, men det var skit fin utsikt, speciellt vid solnedgången :) I Bernkastel bodde vi på ett vandrahem, som var det sämsta boendet som vi var på under resan. Duscharna var inte alls fräscha och på vissa rum fanns det till och med mögel! :O Men i alla fall när vi hade lämnat väskorna gick vi nerför det långa berget och ner till byn, där vi åt middag :) Jag åt med Desireé, Christoffer, Malin, Ellen, Amanda och Louise T på någon mysig restaurang, där jag och de flesta i min klass även åt dagen efter :)


Stenålderslunch med Amanda, Vickan och Desireé (Y)

Amanda och vinrankorna <- heter det så? haha :)

Ett ställe där de spelade gladiatorspel förr i tiden, tror det heter så (;

Amanda och Louise T

Amanda

Felicia satt på en "rak" bänk (;

McFlurry twix och snickers, de hade också mars :)

Kommer inte ihåg vad det här var för stad, Trier kanske (; Vi var i alla fall bara där en kort stund (;

Mike och Boris

-> Schweich (;

In the bus

Bodde uppe på ett berg i Bernkastel och därifrån var det en skit fin utsikt :) Synd bara att det inte blev lika bra på kameran :/



Desireé hugger in!

slänger in en lista (;

Vem var den senaste du pussade? - Alfons på ett år
Trivs du med det? - haha, jarå (;
Hur många killars telefonnummer har du inlagt i din mobil? - inte en aning och bryr mig inte heller
Vad gjorde du inatt? - sov
Och i förrgår natt? - sov
Vad gör du innan du ska sova? - tänker
Kan du prata med din mamma om allt? - nej
Hade du berättat för dina föräldrar om du blivit gravid? - ja
Har du varit gravid? - nej
Hade du blivit glad om din pojkvän friat till dig? - känns lite tidigt just nu (;
Choklad eller glass? - beror på vad man är sugen på, men oftast choklad tror jag :D
Stövlar eller gymnastikskor? - antar att de menar gummistövlar och älskar sånna, så det blir gummistövlar :D
Kjol/klänning eller jeans? - olika, på sommaren är det klänning och på de andra årstiderna är det nog jeans
Hemstad/ort? - hemma
Hårfärg? - blond

Tio saker om ditt liv
1. Har du nånsin varit kär? - ja.
2. Tror du på kärlek? - ja
4. Har du någonsin fått ditt hjärta krossat? - inte så att jag har mått jätte dåligt
5. Har du någon gång krossat någon annans hjärta? - vet inte
6. Har du nånsin blivit kär i din bästa vän? - nej
7. Har du nånsin älskat någon utan att tala om de för honom/henne? - ja
8. Är du rädd för att starta ett förhållande med någon? - alltså.. rädd och rädd.. nje <- behåller det som den innan mig skrev
9. Har du nånsin haft en hemlig beundrare? - vet inte, då hade den ju inte varit hemlig?
10.Tror du på kärlek vid första ögonkastet? - vet inte, men förälskelse kanske

Tio saker: This or That
1. Kärlek eller pengar? - kärlek
2. Vin eller öl? - vin
3. Dag eller natt? - beror på vad man gör
5. Tv eller internet? - internet
6. Pepsi eller cola? - har aldrig tänkt på skillnaden mellan dem
7. Vild fest eller romantisk hemmakväll? - hemmakväll
8. Färgfoto eller svartvita? - beror helt på, vissa bilder passar bäst i färg och andra som svartvita <- behåller det som den innan mig skrev
9. Telefonkontakt eller face to face ? - facetoface
10. Bilddagboken eller myspace ? - använder ingetdera

"Har du nånsin"
1. Har du nånsin blivit upptäckt när du smitit ut? - nej
2. Har du nånsin viljat ta livet av någon? - nej
3. Har du nånsin gjort något du ångrar? - ja, som jag ångrar väldigt mycket till och med
4. Har du hoppat bungy jump? - nej, verkar väldigt läskigt men samtidigt väldigt kul
5. Har du nånsin gjort slut? - mm
6. Har du nånsin ätit en hel tårta? - haha, nej (;
7. Har du nånsin önskat någon att göra sig riktigt illa? - vet inte
8. Har du nånsin gått på bio ensam? - nej, skulle nog inte klara av det heller. tycker väldigt mycket synd om dem som går själva, för de känns så ensamma men det kan ju vara så att de har valt att vara ensamma eller bara att det inte var någon som kunde hänga med
9. Har du nånsin tyckt att världen suger? - jaa

10 snabba
1. Saknar du någon just nu? - ja!
2. Är du glad? - jarå, men kommer nog vara gladare imorgon
3. Är du fundersam? - jaa
4. Är du uttråkad? - ne
5. Är du tysk? - nej
7. Är du italienare? - nej
8. Är du fransk? - nej
9. Är dina föräldrar fortfarande gifta? de har aldrig varit gifta, men de är fortfarande tillsammans :D
10. Gillar du någon just nu? - jaaa :D


ändring av design

Hade tänkt ändra min design idag, men det får bli någon annan dag. Blir antagligen efter lovet för kommer nog ha fullt upp imorgon och på torsdag åker jag på läger tills på söndag :) Vet inte riktigt hur jag vill ha det, men kommer i alla fall definitivt byta header för den jag har nu har jag bara för att jag inte har haft någon annan bild, men nu har jag hittat en :) Skulle också vilja ha med någon fin text på headern, så om ni har någon får ni gärna kommentera :)


Tyskland, Dag 3

Var i Köln hela dagen lång! Gick på chokladmuseum, på stan och upp i en 157 meter hög kyrka. Var över 500 trappsteg, men ändå tyckte jag inte att det var så jätte jobbigt som jag trodde det skulle vara (;

Chokladmuseét var sämre än vad jag hade förväntat mig, men har sett på andras bilder att jag missade en hel del grejer där inne så kanske var därför (;

Stan tyckte jag var ganska mysig. Var i stort sett en gata där alla butiker var och på vägen dit från hotellet gick man över en bro där det hängde tusentals med hänglås! Jag, Tb, Munk, Amanda och Vickan köpte ett och låste fast där och sedan kastade vi nycklarna i floden. Hängde några skit stora lås där med två namn och ett datum på varje lås , så tror vissa gifter sig där och sedan sätter dit ett lås. För när vi gick till stan såg vi några som gjorde det, eller vi såg aldrig dem sätta dit något lås men vi såg dem gifta sig :)

På kvällen gick vi alla ut och åt tillsammans på en restaurang där vi hade förbeställt mat eller något. Vi alla åt samma sak i alla fall (; Först fick vi ta av en dålig salladsbufé och sedan fick vi kyckling, mindre än tio st bitar av stekt potatis och någon vitvinssås. Allt det för 13 euro (ca 130 kr). Var inte alls värt det. Fast efter vi hade ätit upp fick vi pommes, men det hade man ju viljat haft innan eftersom vi fick så lite potatis. På den här restaurangen var även ölen billigare än vatten eller läsk. Känns ju lite fel (; När alla hade ätit klart gick vi till baren som vi hade varit på kvällen innan (;


Frukosten

Alexander och bron där det hängde massa hänglås





Tusentals med hänglås

Innan ett gruppfoto togs

Tror det här är kyrkan, ganska säker (;



Chokladmuseét

Smält choklad på ett rån :)

Christoffer, Tb, Amanda och Jose

Have a break, have a kitkat (;

En mobil gjord av choklad (;

Var någon som fick ligga på en bår utanför den där buren och sen åka ner. Tycker lite synd om den personen (; Skulle ju vara skit läskigt, fast den tänkte väll kanske inte på det eftersom den inte kan ha mått så bra :P

Tände ett ljus inne i kyrkan :)

Utsikten från kyrkan

Utsikten från kyrkan

Utsikten från kyrkan

Utsikten från kyrkan

Några tjejer som sålde lite grejer för att samla in pengar till tjejen med lådans möhippa/bröllop eller något. Var tydligen en tradition i tyskland (;

Amanda, Louice K-M, Louise T och Victoria <3

På restaurangen på kvällen

Tb, Lein och Amanda

Maten

Felicia, Munk, Alexander och Niklas

Amanda

Freddie

Alexander och Niklas

Tyskland, Dag 2

Vaknade upp på hotellet i Lübeck med Amanda och Louise, åt frukost, gjorde oss iordning och gick sedan ner på stan med resten av gänget. Där gick vi in i en kyrka, på ett marsipanmuseum och sedan fick vi lite fri tid, då vi fick göra vad vi ville :) Efter det blev det att gå till bussen och rulla iväg till Köln, där vi stannade i två nätter :)

När vi väl kom till Köln fick vi lämna våra väskor på rummen och sedan visade våran lärare Peter oss vart vi kunde äta. Jag, Victoria, Ellen, Kadrije, Louice K-M, Amanda, Louise T, Mattias och Christoffer åt på någon jätte varm restaurang/pub där de glömde bort Victorias och Kadrijes beställning. Men de fick i alla fall sin mat innan vi andra hade ätit upp. Efter det gick vi till en bar där vi fick ta oss ett glas öl/vin eller så fick vi gå tillbaka till hotellet och lägga oss :)




Vicks



Christoffer

Någon gubbe som fiskade :)



Munk, Tb, Amanda och Vickan

Kommer inte ihåg vad det här var för något (;

Blir glad av den här bilden :)

Freddie

Vickan och en del av Lübeck

Elsa och Christoffer

Tb, Amana och Munk gifter sig (;

Gjort i marsipan

Gjort i marsipan, är den där byggnaden som är på en bild tidigare i det här inlägget

Istället för en trappa fanns det en rutschkana i Lübecks köpcentrum. Eller ja, det fanns trappor också (;

Kinamat, tyckte inte alls om det. Den gula såsen är deras sötsurasås, smakade typ som någon fruktsås :/

Freddie och Erik myser i bussen

Detta fanns vid en butik på väg mot Köln

Vickan, Ellen, Kadrije och Munk

Christoffer, jag, Vickan, Kadrije, Munk, Amanda, Louise och Mattias när vi skulle äta i Köln på kvällen.

Maten, kyckling med pommes och majonäs. Istället för bearnaise/ketchup hade de majonäs (;

Mattias, Munk och Schulin (Alexander)

Tb och Lein

Victoria och Elsa

Tre st "snygga" mobiler, min, Ågrens och Ellens (;

-

Kom nyss in från en promenad med Natalie och hennes hund Travis. Känns som jag har varit hemma i dalarna väldigt länge, men har i själva verket bara varit här i två hela dagar. Fast har gjort så mycket saker, så det är väll däför det känns så :D Nu ska jag gå ner till Cisci, ha de bra hejsvejs i lingonskogen! :D


Follow me on Spotify
RSS 2.0