Recept: Chokladbollskaka och ett litet tips :)
Sitter och lyssnar på jullåtar haha :D Är ju typ bara 4½ vecka kvar till julafton :O Eller 3½ var det nu när jag kollade :O Det är ju ingenting alls, kommer ju gå skit fort! Tänkte i alla fall dela med mig av ett kanongott recept :) Det är typ chokladbollssmet med smält blockschoklad och kokos på :) Har inte smakat just det här receptet men på ett liknande :)
8 dl havregryn
3/4 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
225 g smör eller margarin
3 - 4 msk starkt kaffe
Glasyr:
100 g mörk blockchoklad
0,5 dl kokosflingor
Blanda de torra ingredienserna till kakan och tillsätt det rumsvarma smöret i mindre bitar.
Knåda ihop till en tjock smet och blanda därefter ner kaffet.
Smaka av om du vill ha mer av tex. kaffe eller kakao.
Tryck ut smeten i botten av en form med löstagbar kant ( c:a 21 cm i diameter ) och jämna ut den så gott det går.
Låt stå kallt medan du förbereder glasyren.
Bryt blockchokladen i mindre bitar och smält över vattenbad.
Ta loss formens kant och bred chokladen över kakan.
Strö över kokosflingorna.
Låt stå i kylskåpet att stelna och servera den kall.
Tips: Om det är kakao i någon smet brukar jag alltid blanda den med det andra som ska i t.ex. med de torra ingredienserna i det här receptet, så att det inte ska "damma" så mycket av den :)
Chokladbollskaka
För 6 personer.Ingredienser
2,5 dl socker8 dl havregryn
3/4 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
225 g smör eller margarin
3 - 4 msk starkt kaffe
Glasyr:
100 g mörk blockchoklad
0,5 dl kokosflingor
Gör så här
Knåda ihop till en tjock smet och blanda därefter ner kaffet.
Smaka av om du vill ha mer av tex. kaffe eller kakao.
Tryck ut smeten i botten av en form med löstagbar kant ( c:a 21 cm i diameter ) och jämna ut den så gott det går.
Låt stå kallt medan du förbereder glasyren.
Bryt blockchokladen i mindre bitar och smält över vattenbad.
Ta loss formens kant och bred chokladen över kakan.
Strö över kokosflingorna.
Låt stå i kylskåpet att stelna och servera den kall.
Tips: Om det är kakao i någon smet brukar jag alltid blanda den med det andra som ska i t.ex. med de torra ingredienserna i det här receptet, så att det inte ska "damma" så mycket av den :)
Kommentarer
Trackback