Recept: Chokladbollskaka och ett litet tips :)

Sitter och lyssnar på jullåtar haha :D Är ju typ bara 4½ vecka kvar till julafton :O Eller 3½ var det nu när jag kollade :O Det är ju ingenting alls, kommer ju gå skit fort! Tänkte i alla fall dela med mig av ett kanongott recept :) Det är typ chokladbollssmet med smält blockschoklad och kokos på :) Har inte smakat just det här receptet men på ett liknande :)

Chokladbollskaka

För 6 personer.

Ingredienser

2,5 dl socker
8 dl havregryn
3/4 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
225 g smör eller margarin
3 - 4 msk starkt kaffe

Glasyr:
100 g mörk blockchoklad
0,5 dl kokosflingor


Gör så här

Blanda de torra ingredienserna till kakan och tillsätt det rumsvarma smöret i mindre bitar.
Knåda ihop till en tjock smet och blanda därefter ner kaffet.
Smaka av om du vill ha mer av tex. kaffe eller kakao.
Tryck ut smeten i botten av en form med löstagbar kant ( c:a 21 cm i diameter ) och jämna ut den så gott det går.
Låt stå kallt medan du förbereder glasyren.

Bryt blockchokladen i mindre bitar och smält över vattenbad.
Ta loss formens kant och bred chokladen över kakan.
Strö över kokosflingorna.
Låt stå i kylskåpet att stelna och servera den kall.

Tips: Om det är kakao i någon smet brukar jag alltid blanda den med det andra som ska i t.ex. med de torra ingredienserna i det här receptet, så att det inte ska "damma" så mycket av den :)


Kommentarer

Gör mig glad! :) :)

Namn:
remember me?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Follow me on Spotify
RSS 2.0